4 en 5 mei comité Baarn. Links | Disclaimer  | Privacy

Gedichtenwedstrijd

Leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs in Baarn worden uitngenodigd omin een gedicht weer te geven wat oorlog, maar het liefst nog vrijheid, voor hen betekent. Er wordt op dit moment naar gekeken hoe hier,binnen de geldende maatregelen, invulling aan kan worden gegeven.

Gedichtenwedstrijd

Herdenken

In Baarn herdenken wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 15 augustus vindt de herdenking plaats van de capitulatie van het Japanse leger in het voormalig Nederlands-Indië. Het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog

Stoeptegelwedstrijd

Leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs in Baarn worden uitngenodigd omin een tekening weer te geven wat oorlog, maar het liefst nog vrijheid, voor hen betekent. Er wordt op dit moment naar gekeken hoe hier,binnen de geldende maatregelen, invulling aan kan worden gegeven.

Herdenking 4 mei

Elk Jaar op 4 mei in Baarn herdenken wij op het stationsplein de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Dit jaar in verband met COVID-19 zal er een aangepast sober programma worden aangeboden.

Stoeptegelwedstrijd Herdenking 4 mei

Herdenking 15 augustus

Op 15 augustus vindt de officiële herdenking plaats van de capitulatie van het Japanse leger in het voormalig Nederlands-Indië. Het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog

Herdenking 15 augustus

Holocaust

De bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, is uitgeroepen tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Ook in Baarn werd deze dag herdacht.

Holocaust