Indiëherdenking in Baarn op donderdag 15 augustus

 
Herdenking 15 augustus 2022
Op donderdag 15 augustus a.s. vindt de Indiëherdenking plaats om 19.30 uur in Baarn. Deze herdenking wordt georganiseerd door het Comité 4 en 5 mei Baarn op het Stationsplein. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur. De herdenking duurt tot ongeveer 20.30 uur. De plechtigheid wordt opgenomen door Eemland 1 (RTV Baarn).

Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd en waren we vrij. Maar voor vele miljoenen kwam de bevrijding pas 3 maanden later, op 15 augustus. Pas toen gaf Japan zich over en eindigde de Tweede Wereldoorlog wereldwijd. Op 15 augustus herdenken we alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Tijdens de herdenking zal locoburgemeester Steven de Vries spreken.

Roel van den Broek, Baarnaar, zal zijn ervaringen met ons delen over zijn kinderjaren in Indië. Hierna zal Richard Rhemrev een voordracht houden. Hij is veteraan en voormalig officier en daarnaast voormalig bestuurslid van de Stichting Japanse Vrouwenkampen.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Boys Harmony & Soul.

Aan het einde van de ceremonie is er gelegenheid om bloemen te leggen. Ook dit jaar wordt een vilten Melatikrans gelegd. Deze is door een aantal inwoners van Baarn gemaakt.

Op het Stationsplein in Baarn zijn er tijdens de herdenking zitplaatsen op het grasveld bij het monument. Na afloop is de mogelijkheid om met elkaar na te praten waarbij koffie/thee wordt aangeboden.

Foto: www.casparhuurdeman.nl