Holocaust Herdenking Baarn 29 januari 2023

 
Holocaust herdenking 2023

Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseerde dit jaar de Holocaust Herdenking met live zang, muziek en verschillende sprekers op de laatste zondag van januari. Tijdens de plechtigheid werden alle slachtoffers van de Holocaust herdacht met bijzondere aandacht voor de slachtoffers uit Baarn. De herdenking werd 's middags gehouden op het Stationsplein mèt publiek.

Het programma begon om 14.00 uur op het Stationsplein. Naast voorzitter Marjolijn van Dijk van het Comité 4 en 5 mei Baarn, hielden burgemeester Mark Röell en de Baarnse auteur Rob Bakker een toespraak. Rob Bakker schreef het boek ‘Boekhouders van de Holocaust’.

Muziek en zang werd verzorgd door Gilad Nezer (voorzanger), Kees de Bruijn (cello) en Justus van de Vrugt (viool). Het publiek kon luisteren naar ‘Schindler’s List’, ’S Brennt’ en ‘Eli Eli’. De namen van de 45 slachtoffers uit Baarn werden voorgelezen door mevrouw Tamar Walma - de Vries. Ook het Kaddisj en het Herdenkingsgebed werden uitgesproken.

Na de kranslegging door gemeentebestuur en Comité 4 en 5 mei Baarn was er de mogelijkheid voor het publiek om steentjes en bloemen te leggen bij het Joods monument. Rond 15.00 uur werd de plechtigheid afgesloten. Na afloop was er mogelijkheid om na te praten met koffie of thee op het Stationsplein dankzij de medewerking van de Sociëteit De Vereeniging.

De plechtigheid werd ondersteund door Muziekschool Baarn en streekomroep Eemland1. De omroep maakte een samenvatting en deze is via de volgende link terug te zien.