Holocaust Herdenking Baarn zondag 29 januari

 
Foto Joods monument onthulling 2016

Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert dit jaar de Holocaust Herdenking met live zang, muziek en verschillende sprekers op de laatste zondag van januari. Tijdens de plechtigheid worden alle slachtoffers van de Holocaust herdacht met bijzondere aandacht voor de slachtoffers uit Baarn. De herdenking wordt gehouden van 14.00 - 15.00 uur op het Stationsplein. De verwachting is dat de plechtigheid gewoon weer mèt publiek gehouden kan worden.

Het programma begint om 14.00 uur op het Stationsplein in Baarn. Naast voorzitter Marjolijn van Dijk van het Comité 4 en 5 mei Baarn, zullen ook burgemeester Mark Röell en de Baarnse auteur Rob Bakker een toespraak houden. Rob Bakker schreef het boek ‘Boekhouders van de Holocaust’.

Muziek en zang worden verzorgd door Gilad Nezer (voorzanger), Kees de Bruijn (cello) en Justus van de Vrugt (viool). Het publiek kan luisteren naar ‘Schindler’s List’, ’S Brennt’ en ‘Eli Eli’. De namen van de 45 slachtoffers uit Baarn worden voorgelezen door mevrouw Tamar Walma - de Vries. Ook het Kaddisj en het Herdenkingsgebed worden uitgesproken.

Na de kranslegging door gemeentebestuur en Comité 4 en 5 mei Baarn is er de mogelijkheid voor het publiek om steentjes en bloemen te leggen bij het Joods monument. Rond 15.00 uur wordt de plechtigheid afgesloten. Na afloop is er mogelijkheid om na te praten met koffie of thee op het Stationsplein dankzij de medewerking van de Sociëteit De Vereeniging.

De plechtigheid wordt ondersteund door Muziekschool Baarn en streekomroep Eemland1 (RTV Baarn). De omroep maakt een samenvatting en deze wordt uitgezonden in de periode na de herdenking. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.