Indië-Herdenking in Baarn 15 augustus 2022

 
PaleisSoestdijk_logo_83%K

Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseerde de Indië-Herdenking op het Stationsplein mèt publiek. De herdenking vond plaats op maandagavond 15 augustus 2022. De plechtigheid duurde een uur. De plechtigheid werd opgenomen door RTV Baarn en Baarn FM.

Tijdens de herdenking werd stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en werden alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië herdacht.

Het programma in Baarn omvatte een toespraak van Steven de Vries (locoburgemeester van Baarn) en veteraan Glenn Bloemberg vertelde over de zoektocht naar zijn Indische wortels. Désirée de Koster uit Baarn droeg een eigen gedicht voor. Het koor van de Maria Koningin Kerk zong onder andere het Indische Onze Vader en de muzikale omlijsting werd live verzorgd door de Eastern Collection Band.

Aan het einde van de ceremonie was er gelegenheid om bloemen te leggen. Speciale aandacht was er voor het leggen van een vilten Melatikrans, die in de weken daarvoor door een twintigtal inwoners van Baarn is gemaakt. De Melati is de Indische jasmijn, het symbool voor respect, betrokkenheid en medeleven.

Op het Stationsplein in Baarn waren er tijdens de herdenking zitplaatsen op het grasveld bij het monument. Na afloop was de mogelijkheid om met elkaar na te praten waarbij koffie / thee en spekkoek werd aangeboden.