Herdenking 4 mei en viering Bevrijdingsdag 5 mei in Baarn coronaveilig

 
Foto bevrijdingsdag

Herdenking 4 mei en viering Bevrijdingsdag 5 mei in Baarn coronaveilig

Voor de Herdenking op dinsdag 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei aanstaande heeft Comité 4 en 5 mei Baarn in samenwerking met de gemeente een coronaveilig programma opgesteld. De herdenkingsceremonie wordt vooraf opgenomen en wordt ingevuld binnen de beperkingen die op dit moment gelden. Er is geen publiek aanwezig. De ceremonie wordt uitgezonden op RTV Baarn op dinsdag 4 mei aanstaande van 19:45 tot 20:05 uur. Diegenen die op 4 mei zelf een moment stil willen staan bij de monumenten op het Stationsplein wordt gevraagd om verspreid over de dag langs te gaan met inachtneming van de coronaregels. Op Bevrijdingsdag 5 mei vinden er gedurende de dag een aantal activiteiten plaats.

4 mei De uitzending van de herdenking door RTV Baarn is gemaakt in samenwerking met de gemeente, Scouting Baarn en muziekvereniging Crescendo. Naast deze uitzending vinden er nog een aantal activiteiten plaatst: - 19.00 tot 19.40 uur bespeelt beiaardier Bauke Reitsma de klokken van de Pauluskerk; - 19.50 uur: bij 10 verzorgingshuizen in Baarn en Lage Vuursche staat een blazer van Crescendo - signaal Taptoe, 2 minuten stilte en het Wilhelmus; - 20.02 uur: de herdenkingsvlucht over Baarn uitgevoerd door de Edambusters.

5 mei Gedurende Bevrijdingsdag zal op de Brink het bevrijdingsvuur branden. Het vuur wordt zonder ceremonie ontstoken. - 9.00 tot 10.00 uur bespeelt beiaardier Bauke Reitsma de klokken van de Pauluskerk; - 10.00 uur: Het draaiorgel van firma Budding gaat langs 10 verzorgingshuizen in Baarn en Lage Vuursche en speelt bevrijdingsmuziek; - 11.00 tot 11.30 uur: Drie Crescendo-blazers uit één familie geven een ‘pop-up koffieconcert’ van hoog niveau ergens in Baarn; - 17.00 tot 18.00 uur: Vliegtuigje met sleep vliegt boven Baarn, Lage Vuursche, Soesterberg en Soest. Uitzending RTV Baarn van het lied ‘Ode an die Freude’ van Beethoven door jonge leerlingen van Muziekschool Baarn en hun docenten.

Inzamelingsactie Holocaust Namenmonument Voor de inzameling ten bate van de vermelding van de namen van de Baarnse slachtoffers op het Holocaust Namenmonument kunt u nog steeds doneren. In de oorlogsjaren zijn 45 Joden uit Baarn omgebracht. Per naam is de donatie 50 euro - in totaal 2250 euro. De helft van het bedrag is al ingezameld. Doneren kan via https://4en5meibaarn.nl/doneren/