Voorbereiding speciale bloemenkrans voor Indië herdenking

 
PaleisSoestdijk_logo_83%K
Vilten Melati

Het Comité 4 en 5 mei Baarn is bezig met de voorbereidingen van de Indië herdenking op maandagavond 15 augustus. In de aanloop naar deze herdenking kunnen inwoners (gratis) meewerken aan een speciale krans van vilten bloemen, de Melatikrans. Belangstellenden zijn welkom voor nadere uitleg tijdens inloop-workshops in de komende weken in Lokaal-O en De Leuning in Baarn.

De Melati is de Indische jasmijn, het symbool voor het herdenken van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. De Melatikrans is ontworpen door kunstenaar Willemien Nijman. Op tientallen plekken in Nederland maken mensen witte vilten jasmijnbloemen, die later worden samengevoegd tot een speciale krans. Ook in Baarn worden vilten Melati’s gemaakt.

Workshops Het maken van een vilten Melati duurt ongeveer 30-45 minuten. Hoe dat precies gaat wordt uitgelegd tijdens inloop-workshops met behulp van voorbeelden. Het samen handwerken biedt ook de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert enkele inloop-workshops en stelt alle materialen voor ruim honderd vilten Melati’s beschikbaar. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

De inloop-workshops vinden plaats op:

maandag 18 juli van 15.00 - 17.00 uur in Lokaal-O

woensdag 20 juli van 13.30 - 15.30 uur in De Leuning

woensdag 27 juli van 13.30 - 15.30 uur in De Leuning

maandag 8 augustus van 15.00 - 17.00 uur in Lokaal-O.

Lokaal-O is aan de Kerkstraat 28 en De Leuning is aan de Oranjestraat 84. Vooraf aanmelden is niet nodig. De inloop-workshops worden begeleid door Inge Pastoor, bestuurslid van het Comité 4 en 5 mei Baarn. Meer inlichtingen zijn te krijgen via secretaris@4en5meibaarn.nl