4 en 5 mei

Stoeptegels

4 en 5 mei

Stoeptegelwedstrijd

In het kader van de herdenking gevallenen in de tweede wereldoorlog (1940-1945) in Europa en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost Azië en voor het Koninkrijk der Nederlanden, worden leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs in Baarn in de gelegenheid gesteld in een tekening weer te geven wat oorlog, maar het liefst nog vrijheid, voor hen betekent.

De mooiste tekening per klas ontvangt als prijs het maken van een stoeptegel van zijn of haar tekening, die traditiegetrouw in het gras bij het Herdenkingsmonument op het Stationsplein geplaatst wordt.

De jury van de stoeptegelwedstrijd bestaat dit jaar uit:

Kenza Chidar, leerling Baarnsch Lyceum;

Marja Glimmerveen, kunstschilder;

Patricia Lotens, porseleinschilder van Lotens'Atelier;

Ineke de Vroede, portretschilder.

Gedichtenwedstrijd

In het kader van de herdenking gevallenen in de tweede wereldoorlog (1940-1945) in Europa en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost Azië en voor het Koninkrijk der Nederlanden, worden leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in Baarn gevraagd in een gedicht weer te geven wat oorlog, maar het liefst nog vrijheid, voor hen betekent.

De door hen geschreven gedichten worden, onder voorzitterschap van jhr. Mark Röell, burgemeester van Baarn, door een vakjury beoordeeld.

De vakjury bestaat dit jaar uit Liesbeth van Dongen, voormalig medewerkster Baarnse Bibliotheek en lid van de jury Baarnse Literatuurprijs; Gaby Kuijpers, schrijfster en Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer.

Winnaars van de gedichtenwedstrijd worden in de gelegenheid gesteld de gedichten 4 mei a.s. voor te dragen in de Pauluskerk, voorafgaande aan de Stille Tocht en de Herdenking op het Stationsplein.

     

Comité 4 en 5 mei Baarn

Essenlaan 17

3741 BT Baarn

KvK.no.: 41190003

Copyright © 2019 Comité 4 en 5 mei Baarn. Alle rechten voorbehouden.