Gedichtenwedstrijd

Bevrijdingsdag

Ieder jaar wordt er door het comité 4 en 5 mei Baarn een gedichtenwedstrijd georganiseerd. Op 4 mei worden de winnende gedichten voorgedragen.

Het comité 4 en 5 mei Baarn vindt het belangrijk kinderen te betrekken bij 4 en 5 mei. Een lange traditie is de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Aan leerlingen van groep 8 en van het eerste jaar van het voortgezet onderwijs wordt gevraagd in een gedicht weer te geven wat oorlog, vrede en vrijheid voor hen betekent.

De wedstrijd heeft door de jaren heen veel mooie, treffende, aangrijpende en ontroerende gedichten opgeleverd. De leerlingen slaan ook vaak een brug naar het heden. De winnende gedichten worden beoordeeld door een vakjury. De winnaars mogen hun gedicht voordragen op 4 mei tijdens de bezinningsbijeenkomst voorafgaand aan de herdenking en tijdens de herdenking op het Stationsplein.

De vakjury bestaat dit jaar uit Liesbeth van Dongen, voormalig medewerkster Baarnse bibliotheek en lid van de jury Baarnse Literatuurprijs, Gaby Kuijpers, kinderboekenschrijfster en Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer. De voorzitter van de vakjury is burgemeester Mark Röell.