Hans en Meta Messow-Nehab

 

Hans Messow

1879 – 1943

Meta Messow-Nehab

1887 – 1943

 
 
 
 
Aan de Tromplaan 1 in Baarn woonden Hans Messow en Meta Messow-Nehab. Zij hadden twee dochters, Irene en Marion. Zij kwamen uit Duitsland. Hans Messow was samen met Kurt Hirschfeldt eigenaar van een houtbewerkingsfabriek in Karlshorst, een voorstad van Berlijn. Ook Kurt Hirschfeldt kwam in Baarn wonen.

Hans en Meta Messow woonden vanaf op 25 oktober aan de Prinses Julianalaan, daarna aan de Tromplaan. Hier woonden zij samen met hun twee dochters Irene en Marion. Zij hebben ook nog op de Faas Eliaslaan gewoond. Dat huis bestaat niet meer.

In 1942 zijn Hans en Meta Messow vertrokken naar Amsterdam. Dit kan betekenen dat zij door de Sicherheitspolizei werden gearresteerd. Zeker is dat beiden op 1 mei 1943 zijn ingeschreven in kamp Westerbork. Ze bleven daar tot 21 september 1943. Op die dag zijn zij op transport gesteld naar het vernietigingskamp Auschwitz.

Op zijn verjaardag, 24 september 1943, werd Hans Messow samen met zijn vrouw Meta Messow in de gaskamers van Auschwitz om het leven gebracht.

Hans Messow werd 64 jaar. Meta Messow-Nehab was 56 jaar. Hun twee dochters Irene en Marion hebben de oorlog overleefd.